dinsdag 8 mei, 5 juni en 3 juli 2018:

Weide Blik avondwandeling


Op een ontspannen manier meer te weten komen over het gebied rond de Langbroekerwetering in Driebergen? Dat kan dit voorjaar. De Weide Blik organiseert drie avondwandelingen. Een wandeling is ongeveer 5 km lang en duurt zo’n 1,5 uur.

Veel mensen kennen het Langbroekerweteringgebied en het overgangsgebied naar de Kromme Rijn vanaf de weg of fietspad. Maar de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de cultureel-historische weetjes zijn vaak minder bekend. Terwijl deze het gebied zo verrassend maken, zeker in combinatie met de typische flora en fauna.

Wandel mee en verwonder en bewonder dit unieke gebied. Elke avond wandelen we bovendien over een historische landgoed. De eerste wandeling voert ons over en rond landgoed Beverweerd. De tweede en de derde wandeling gaan over de landgoederen Leeuwenburg en Sterkenburg , elk met een bijzondere geschiedenis.

We vertrekken van de Weide Blik. Voor een routebeschrijving, zie de contact pagina. Welkom vanaf 19.15 uur, vertrek om 19.30 uur. We sluiten af meteen drankje op de Weide Blik.

De maximale groepsgrootte is 12 personen.Om zeker te zijn van deelname kun je vooraf reserveren voor één of meerdere wandelingen: info@deweideblik.com Een vrijwillige bijdrage voor de genoten drankjes en wandeling is welkom.


zondag 18 maart 2018:

Made in China

Fototentoonstelling op de Weide Blik


Een groep van 13 Nederlandse fotografen bezocht de regio Yangshuo in het zuiden van China. Het gebied is van een wonderbaarlijke schoonheid.
Dit karstgebergte met meanderende rivieren en rijstvelden is uniek. Niet voor niets is het een populaire streek voor vakantievierende Chinezen.
Het is ook een gebied waar de oude wereld nog voor een deel intact is en de nieuwe wereld oprukt. Waar meedogenloze bouwprojecten de natuur verdringen en jongeren vooral met hun mobieltjes in de weer zijn.

Slechts één dag zijn werken van deze reis op één plek te zien: De Weide Blik. Op zondag 18 maart aanstaande, van 10.00 tot 17.00 uur.

Daarna gaan de foto’s met hun eigenaren naar alle windrichtingen uit elkaar.

De fotografen zijn Kosta Karathanasis, Annemieke Kok, Ronald Damwijk, Barbara Zonjee, Janny Ruardy, Chantal van Kollenburg, Henk Pouw, Abel Ponger, Ineke Pauw, Manouk Rijper, Joeki Rutten, Margreet Coolen en Kees Rutten.


  


9 en 10 maart 2018

NLDoet op de Langbroekerdijk

Insecten- en Bijenkasten maken, aanleggen bloemrijke strook

Op vrijdag 9 maart gaan we twee kasten bouwen en wordt een strook grond in de tuin geschikt gemaakt voor het zaaien van bloemrijke kruiden. Insecten en wilde bijen kunnen hier hun kostje vinden nadat ze onze fruitbomen en die van de buren hebben helpen bevruchten.
Meer informatie: klik hier voor de site van NLDoet

Op zaterdag 10 maart zijn kinderen van harte welkom, omdat we ook een paar kleinere kasten gaan maken waarbij kinderen ons kunnen helpen. Meer info: klik hier voor de site van NLDoet

Tijdens het eten tussen de middag zal imker Henk van Berkel vertellen over het nut, en vooral de noodzaak van bijen en insecten bij de telt van planten, fruit en groenten.  
10 & 11 september 2016

Poëzie per meter en meer


Uitnodiging voor het weekend van 10 en 11 september, voor het evenement “100 Meter Poëzie en Meer”. Met een expositie op zaterdag en zondag, en een middag vol poëzie, verhalen en muziek op zondag. Verschillende beeldend kunstenaars, dichters, verhalenvertellers en muzikanten doen mee. Er is veel te genieten, voor jong en oud.

 -  Op 10 en 11 september is de expositie open voor publiek (van 12 tot 17 uur).

 -         Op zondagmiddag 11 september is er tussen 13.00 en 17.00 een middagprogramma met poëzie, verhalen en muziek.

Locatie is boerderij De Weide Blik van Tineke Booi en Leen Doeve, Langbroekerdijk 23 te Driebergen (http://www.deweideblik.com).


Aanleiding is de Honderd Meter poëzie van Gera Pronk. Gera maakt momenteel, samen met drukkerij Showprint, een 100 meter lang buitenlint, met een doorlopende tekst van 15 gedichten (uit http://www.honderdmeter.nl). Het lint zal worden 'geweven' door de boomgaard en de moestuin van de Weide Blik.

Op de Deel is een expositie met het thema “Van letters en spetters” door o.a. Marjoleine van Tol (expositie-coördinatie), Geert Zomer, Robert Zwart, Wim van Dijk, Marina Graafland, Marcell Vroeijenstijn, Mirjam van Zweeden, Willem Stolwijk en Hans Niphuis.

Op zondagmiddag zullen op verschillende locaties in- en rondom de boerderij optredens zijn: in de Hooikap, in de Tent, in de Hut, in de Caravan, in de Keet, onder de Notenboom en in de Moestuin.

  • Er is muziek van het saxofoontrio, het huiskamerensemble van Aurora en van Blue Ray Springwater.
  • Er zijn voorlees- en poëziesessies, en er is 'storytelling', voor volwassenen en voor kinderen. Deelnemers zijn o.a. Gregor Verwijmeren, Olaf Stomp, Mirjam van Zweeden, Blue Ray Springwater, Simone Hazendonk, Geert Zomer en Gera Pronk.

Organisatoren, kunstenaars en deelnemers/performers werken belangeloos mee aan het evenement. Exposanten kunnen hun werk verkopen: er is een verkoop-tafel.
“Bij ’t Moment” uit Driebergen verzorgt hapjes en drankjes tegen betaling.

Bezoekers vragen we een zelfgekozen bijdrage in een pot te doneren. Deze pot wordt ponds-ponds verdeeld onder alle deelnemers die niets te verkopen hebben en de Weide Blik organisatie. De financiële onzekerheid proberen we te compenseren door een goede organisatie, en door eer en glorie aan de deelnemers op facebook en website te vermelden. 

Tip: Als je van ver komt kun je tegen een klein bedrag overnachten bij de buren op camping Strosteeg. Informeer wel zo snel mogelijk naar de beschikbaarheid. (http://www.strosteeg.nl)


We vinden het leuk als je komt!!!!!


 

7 t/m 29 mei 2016

 

Chambre d'Amis

 

Van 7 t/m 29 mei 2016 is de expositie 'Chambre d'Amis' in De Weide Blik te zien. De tentoonstelling van beeldende kunst, mode en fotografie van 18 kunstenaars is samengesteld door de Rhenense kunstenaar Margot Kikkert. Zij heeft voor de 'Chambre d'Ámis' een keuze mogen maken uit het werk van bevriende kunstenaars.


Voor openingstijden en deelnemende kunstenaars zie www.chambredamis.nl 

 
 

12 maart 2016

NLDoet op de Langbroekerdijk

Uilenkasten maken 

Onder leiding van Marc van Leeuwen (Eco-line, Houten) en Maarten van Beek (Landschap Erfgoed Utrecht) worden er uilenkasten gemaakt voor steenuilen en kerkuilen.

     

Marc van Leeuwen zal om 10.00 uur ook over de bescherming van uilen en het doel van het plaatsen van uilenkasten vertellen.

  

Er kunnen zich voor het daarna maken van kasten geen deelnemers meer aanmelden. Maar de lezing van Marc is vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde.


 
geen steen-of kerkuil maar een velduil