1 Strekkende kilometer

Neem één strekkende kilometer Langbroekerdijk/-wetering en vertel wat dat ons leert vanuit verschillende perspectieven: markante bewoners, economie, geschiedenis, religie, (landschaps)beheer, natuurontwikkeling, geologische ondergrond, archeologische vondsten.

Verhalen verteld door bewoners, karakteristieke boeren, landgoedeigenaren en burgers. Maar ook door onderzoekers, historici en zakelijk betrokkenen die allen een eigen kijk op de zaak hebben.

Een documentaire van RTVUtrecht. Mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeenten UH en Bunnik,

De Weide Blik Wandeling

In overleg plannen we voor u, met of zonder gezelschap, een kortere of langere wandeling langs 13e eeuwse kastelen, door eeuwen oude landgoederen, over het jaagpad van de Kromme Rijn. De wandeling kan desgewenst worden gegidst. U kiest het thema: landschapsontwikkelling, natuur of historie. Zo’n wandeling kunt u afsluiten met een lunch of diner, op De Deel, of in de boomgaard als het weer het toelaat.

De Weide Waterblik

Onze buurman van Camping De Strosteeg organiseert kanotochten over de Langbroekerwetering, de Cothergrift en de Kromme Rijn. De tochten worden gehouden met Canadese, tweepersoons- en éénpersoonskano’s. De geringe diepte van de Langbroekerwetering maakt een tocht daarover veilig voor beginners.

Het Eetbare Pad

De Weide Blik organiseert met De Voetstap en Christien Hidding, een tocht langs het Aderwinkelpad waarbij Christien u wijst op de eetbare planten langs het pad. Aansluitend neemt u deel aan de workshop Veldkruidig. Hier leert u hoe de gevonden kruiden te verwerken in heerlijke pesto’s en kruidentapas.